Beste veilige wachtwoordbeheerder voor uw apparaat

Als algemene aanbeveling om uw gegevens veilig te houden, raden experts in beveiliging het gebruik van een wachtwoordbeheerder aan. Met een wachtwoordbeheerder kunt u de sterkste wachtwoorden maken en gebruiken zonder dat u ze hoeft te onthouden.
Maar zijn wachtwoordbeheerders echt een veilige plek om gevoelige gegevens zoals uw wachtwoorden op te slaan? We behandelen deze en enkele andere vragen hieronder. Bekijk ze eens!

Download nu Safe Password Manager

Probeer Passwarden, een betrouwbare oplossing voor wachtwoordbeheer die uw meest gevoelige gegevens veilig houdt
Zijn wachtwoordmanagers veilig
Zoals Ron Culler, de senior directeur technologie en oplossingen bij ADT Cybersecurity zei: "Wachtwoordmanagers zijn veilig, en veel veiliger dan er geen te gebruiken". Wachtwoordmanagers moedigen met name een gezonde veiligheidshygiëne aan, wat inhoudt dat u unieke en complexe wachtwoorden moet hebben voor elk account dat u bezit.

Toen er in de begintijd van internet slechts een dozijn wachtwoorden waren om te onthouden, kon het mogelijk zijn om alleen op uw geheugen te rekenen. Tegenwoordig hebben we echter veel meer wachtwoorden voor sociale accounts, internetbankieren, e-mails, enz. Een betrouwbare tool voor het opslaan en beheren van wachtwoorden is dus onmisbaar.

Dankzij een veilige wachtwoordbeheerder kunt u elk wachtwoord sterk en uniek maken. Als u uw wachtwoordbeheerder beschermt met tweefactorauthenticatie, voegt u nog meer beveiliging toe om uw gegevens te beschermen.

Als u nog steeds een vraag stelt Zijn wachtwoordmanagers echt veilig? Kan de provider mijn gegevens zien ?, we hebben goed nieuws voor je. De meeste toonaangevende wachtwoordmanagers, zoals Passwarden van KeepSolid, gebruiken de zogenaamde "nulkennis" -techniek.

Nulkennisbeveiliging houdt in dat, hoewel u uw gegevens toevoegt aan de app voor wachtwoordbeheer, de provider deze niet kan lezen. Uw wachtwoorden en andere informatie zijn dus volledig privé en veilig, en kunnen alleen voor u toegankelijk zijn. De chief information security officer bij cybersecuritybedrijf Tanium legde de zero-knowledge-techniek als volgt uit:

Zero-Knowledge-model maakt wachtwoordmanagers echt veilig en impliceert drie verdedigingslagen:

  • de versleuteling van uw gegevens
  • het wachtwoord voor wachtwoordbeheer dat niet op het systeem is opgeslagen (alleen u weet het)
  • de beveiligingssleutel
Al deze beveiligen op betrouwbare wijze wachtwoorden en andere gevoelige informatie die u opslaat in een veilige wachtwoordbeheerder, zoals Passwarden van KeepSolid.

Waarom is een wachtwoordbeheerder veilig?

Om de vraag te beantwoorden wat een wachtwoordbeheerder veilig maakt, nemen we Passwarden van KeepSolid als voorbeeld:
Data encryptie
Sterke gegevenscodering is de eerste en belangrijkste vereiste voor een veilige wachtwoordbeheerder. Passwarden van KeepSolid past AES-256 en ЕС р-384 coderingsprotocollen toe, die garanderen dat uw wachtwoorden en andere gevoelige informatie beschermd blijven.
Twee-factorenauthenticatie
2FA zorgt voor een extra beveiligingsniveau voor uw account en daarmee voor alle gegevens die u opslaat in de kluis van uw veilige wachtwoordbeheerder. Zelfs als iemand uw hoofdwachtwoord te weten komt, kan hij / zij geen toegang krijgen tot uw account, omdat een extra eenmalige toegangscode vereist is om in te loggen.
Veilige deeloptie
Wanneer u gevoelige informatie zoals uw wachtwoorden met anderen wilt delen, is de veiligste manier om dit te doen het gebruik van een veilige wachtwoordbeheerder. Het delen van wachtwoorden via andere tools zoals boodschappers, e-mail, enz. Kan uw gegevens lekken en accounts in gevaar brengen. Een veilige wachtwoordbeheerder, vanwege zijn coderingstechniek, houdt uw gegevens beschermd terwijl u deze met anderen deelt.

Is het veilig om Google Password Manager te gebruiken?

Het valt niet te ontkennen dat u Google Chrome gebruikt om uw wachtwoorden te onthouden en het automatisch invullen van uw wachtwoorden kan best handig zijn. Maar is de wachtwoordbeheerder die is ingebouwd in Google Chrome echt veilig? Kortom, het antwoord zou 'een beetje veilig' kunnen zijn, maar niet helemaal. Er zijn goede redenen om deze native browserdienst niet te gebruiken. Hier is wat u moet overwegen:

Google-wachtwoordbeheer beperkt u tot alleen browsergebruik
Als u Google Chrome als uw belangrijkste wachtwoordbeheerder gebruikt, beperkt dit u niet alleen tot het Google-ecosysteem, maar ook tot alleen browsergebruik. Maar wat als u toegang wilt tot uw wachtwoorden op uw telefoon, of als u Google Chrome niet op elk apparaat gebruikt dat u heeft? Of wat als u uw gevoelige gegevens veilig met anderen wilt delen? U zou het niet kunnen doen met Google-wachtwoordbeheer.

Als u dus de ingebouwde wachtwoordbeheerder van Google Chrome gebruikt, kunt u deze alleen in Google Chrome gebruiken.

"The Big Brother" kwestie
Overweeg dit: is Google een beveiligingsbedrijf? Het antwoord is duidelijk nee. Google is een bedrijf met winstoogmerk dat geld verdient met uw gegevens, bijvoorbeeld door advertenties te verkopen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Google uw wachtwoorden gebruikt, is het beter om uw gevoelige gegevens toe te vertrouwen aan een bedrijf dat puur gericht is op beveiliging en een echt veilige wachtwoordbeheerder biedt, zoals Passwarden van KeepSolid.
Wat is de beste veilige wachtwoordbeheerder
We raden Passwarden van KeepSolid aan. Deze veilige wachtwoordbeheerder is gemaakt door experts in cyberveiligheid met ruime ervaring.

Dit is wat het u biedt:
Eersteklas beveiliging
Passwarden gebruikt het versleutelingsalgoritme met de sterke 256-bits sleutel. Dit zorgt ervoor dat al uw privégegevens onleesbaar blijven, wat er ook gebeurt.
Eenvoudige en veilige wachtwoordbeheerder
Naast het bieden van ongeëvenaarde bescherming van uw gegevens, is Passwarden erg handig en gemakkelijk te gebruiken.
Opslag voor alle digitale records
Sla alle gevoelige gegevens op die u maar wilt: creditcards, bankrekeningen, beveiligde notities, wifi-wachtwoorden, aanmeldingen en meer - allemaal op één plek, in Passwarden Vault.
Cross-platform ondersteuning
De veilige wachtwoordbeheerder Passwarden ondersteunt alle belangrijke platforms en browsers: macOS, Windows, iOS, Android, Chrome, Edge, Opera, Firefox, en wordt ook geleverd als een webapp, zodat u altijd en overal toegang heeft tot uw gegevens.

Probeer de beste veilige wachtwoordbeheerder

Probeer Passwarden nu om ervoor te zorgen dat uw wachtwoorden en gevoelige gegevens 100% veilig zijn
Made on
Tilda