Ο καλύτερος ασφαλής κωδικός πρόσβασης για τη συσκευή σας

Ως γενική πρόταση για τη διατήρηση των δεδομένων σας ασφαλή, οι ειδικοί ασφαλείας συνιστούν τη χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να χρησιμοποιείτε τους ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης χωρίς να χρειάζεται να τους απομνημονεύσετε.

Αλλά οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι πραγματικά ένα ασφαλές μέρος για την αποθήκευση τόσο ευαίσθητων δεδομένων όπως οι κωδικοί πρόσβασης; Καλύπτουμε αυτό και μερικές άλλες ερωτήσεις παρακάτω. Ρίξτε μια ματιά!

Αποκτήστε το Safe Password Manager τώρα

Δοκιμάστε το Passwarden, μια αξιόπιστη λύση διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που θα διατηρήσει τα πιο ευαίσθητα δεδομένα σας ασφαλή
Είναι ασφαλείς οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης
Όπως είπε ο Ron Culler, ο ανώτερος διευθυντής τεχνολογίας και λύσεων της ADT Cybersecurity, "Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι ασφαλείς και πολύ πιο ασφαλείς από τη μη χρήση ενός".

Συγκεκριμένα, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης ενθαρρύνουν την υγιεινή υγιεινή ασφάλειας, πράγμα που συνεπάγεται τη δημιουργία μοναδικών και σύνθετων κωδικών πρόσβασης για κάθε λογαριασμό που έχετε.

Όταν στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου υπήρχαν μόνο δώδεκα κωδικοί πρόσβασης που πρέπει να θυμάστε, θα μπορούσατε να βασίζεστε μόνο στη μνήμη σας. Σήμερα, ωστόσο, έχουμε πολύ περισσότερους κωδικούς πρόσβασης σε κοινωνικούς λογαριασμούς, διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, ηλεκτρονικά ταχυδρομεία κ.λπ.

Λόγω ενός ασφαλούς διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, μπορείτε να κάνετε κάθε κωδικό πρόσβασης ισχυρό και μοναδικό. Εάν προστατεύετε τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασής σας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, θα προσθέσετε ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια για την προστασία των δεδομένων σας.

Εάν εξακολουθείτε να κάνετε μια ερώτηση Είναι οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης πραγματικά ασφαλείς; Μπορεί ο πάροχος να δει τα δεδομένα μου ;, έχουμε καλά νέα για εσάς. Η πλειοψηφία των κορυφαίων διαχειριστών κωδικών πρόσβασης, όπως το Passwarden από το KeepSolid, χρησιμοποιούν την λεγόμενη τεχνική "zero knowledge".

Η ασφάλεια μηδενικής γνώσης συνεπάγεται ότι παρόλο που προσθέτετε τα δεδομένα σας στην εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, ο πάροχος δεν έχει τη δυνατότητα να τα διαβάσει. Έτσι, οι κωδικοί πρόσβασής σας και άλλες πληροφορίες είναι απόλυτα ιδιωτικοί και ασφαλείς και είναι προσβάσιμοι μόνο από εσάς. Ο επικεφαλής αξιωματικός ασφάλειας πληροφοριών στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Tanium εξήγησε την τεχνική μηδενικής γνώσης με τον ακόλουθο τρόπο:
Το μοντέλο μηδενικής γνώσης καθιστά τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης πραγματικά ασφαλείς και συνεπάγεται τρία επίπεδα άμυνας:

  • την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας
  • τον κωδικό πρόσβασης στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που δεν είναι αποθηκευμένος στο σύστημα (μόνο εσείς το γνωρίζετε)
  • το κλειδί ασφαλείας
Όλα αυτά προστατεύουν αξιόπιστα τους κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες που αποθηκεύετε σε έναν ασφαλή διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως το Passwarden by KeepSolid.

Γιατί είναι ασφαλής ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Για να απαντήσουμε στην ερώτηση τι κάνει ασφαλή έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ας πάρουμε το Passwarden by KeepSolid ως παράδειγμα:
Κρυπτογράφηση δεδομένων
Η ισχυρή κρυπτογράφηση δεδομένων είναι η πρώτη και κύρια απαίτηση για έναν ασφαλή διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Το Passwarden by KeepSolid εφαρμόζει πρωτόκολλα κρυπτογράφησης AES-256 και ЕС р-384, τα οποία εγγυώνται ότι οι κωδικοί πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες παραμένουν προστατευμένοι.
Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων
Το 2FA διασφαλίζει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τον λογαριασμό σας και με αυτόν, όλα τα δεδομένα που αποθηκεύετε στο θησαυροφυλάκιο του ασφαλούς διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Ακόμα κι αν κάποιος γνωρίζει τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορεί να μπει στον λογαριασμό σας, καθώς απαιτείται ένας επιπλέον κωδικός πρόσβασης για μία φορά.
Επιλογή ασφαλούς κοινής χρήσης
Όποτε πρέπει να μοιραστείτε με άλλους ευαίσθητες πληροφορίες όπως τους κωδικούς πρόσβασής σας, ο πιο ασφαλής τρόπος να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ασφαλή διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης μέσω άλλων εργαλείων όπως αγγελιοφόροι, email κ.λπ. ενδέχεται να διαρρεύσει τα δεδομένα σας και να θέσει σε κίνδυνο λογαριασμούς. Ένας ασφαλής διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, λόγω της τεχνικής κρυπτογράφησης, διατηρεί τα δεδομένα σας προστατευμένα καθώς τα μοιράζεστε με άλλους.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε το Google Password Manager;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρησιμοποιείτε το Google Chrome για να θυμάστε και να συμπληρώσετε αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασής σας μπορεί να είναι αρκετά βολικό. Είναι όμως ασφαλής ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης στο Google Chrome; Εν ολίγοις, η απάντηση θα μπορούσε να είναι «είδος ασφαλούς», αλλά όχι εντελώς. Υπάρχουν καλοί λόγοι για να αποφύγετε τη χρήση αυτής της υπηρεσίας εγγενών προγραμμάτων περιήγησης. Να τι πρέπει να λάβετε υπόψη:

Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Google σάς περιορίζει μόνο στη χρήση του προγράμματος περιήγησης
Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome ως τον κύριο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, αυτό όχι μόνο σας περιορίζει στο οικοσύστημα Google, αλλά σας περιορίζει μόνο στη χρήση του προγράμματος περιήγησης. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης στο τηλέφωνό σας ή εάν δεν χρησιμοποιείτε το Google Chrome σε κάθε συσκευή που διαθέτετε; Ή τι γίνεται αν πρέπει να μοιραστείτε με ασφάλεια τα ευαίσθητα δεδομένα σας με άλλους; Δεν θα μπορούσατε να το κάνετε με τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Google.

Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε τον ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του Google Chrome, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο στο Google Chrome.

Το τεύχος "Ο Μεγάλος Αδελφός"
Σκεφτείτε το εξής: είναι η Google εταιρεία ασφάλειας; Προφανώς, η απάντηση είναι Όχι. Η Google είναι μια κερδοσκοπική εταιρεία που κερδίζει χρήματα στα δεδομένα σας, όπως για παράδειγμα η πώληση διαφημίσεων. Αν και είναι απίθανο η Google να χρησιμοποιεί τους κωδικούς πρόσβασής σας, είναι προτιμότερο να εμπιστεύεστε τα ευαίσθητα δεδομένα σας σε μια εταιρεία που εστιάζει αποκλειστικά στην ασφάλεια που παρέχει έναν πραγματικά ασφαλή διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως το Passwarden από το KeepSolid.
Ποιος είναι ο καλύτερος ασφαλής διαχειριστής κωδικού πρόσβασης
Συνιστούμε το Passwarden από το KeepSolid. Αυτός ο διαχειριστής ασφαλούς κωδικού πρόσβασης δημιουργήθηκε από ειδικούς στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με μεγάλη εμπειρία.

Δείτε τι σας προσφέρει:
Κορυφαία ασφάλεια
Το Passwarden χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης με το ισχυρό κλειδί 256-bit. Αυτό διασφαλίζει ότι όλα τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν αναπόσπαστα ό, τι συμβαίνει.
Απλός και ασφαλής διαχειριστής κωδικού πρόσβασης
Εκτός από την ασύγκριτη προστασία των δεδομένων σας, το Passwarden είναι πολύ βολικό και εύκολο στη χρήση.
Αποθήκευση για οποιαδήποτε ψηφιακή εγγραφή
Αποθηκεύστε τα ευαίσθητα δεδομένα που θέλετε: πιστωτικές κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφαλείς σημειώσεις, κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi, συνδέσεις και άλλα - όλα σε ένα μέρος, στο Passwarden Vault.
Υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών
Ο ασφαλής διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Passwarden υποστηρίζει όλες τις μεγάλες πλατφόρμες και προγράμματα περιήγησης: macOS, Windows, iOS, Android, Chrome, Edge, Opera, Firefox και έρχεται επίσης ως εφαρμογή ιστού, οπότε έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας όποτε χρειαστείτε.

Δοκιμάστε το Best Safe Password Manager

Δοκιμάστε το Passwarden τώρα για να βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί πρόσβασης και τα ευαίσθητα δεδομένα σας είναι 100% ασφαλή
Made on
Tilda