Bästa säkra lösenordshanteraren för din enhet

Som en allmän rekommendation för att hålla dina data säkra rekommenderar experter på säkerhet att du använder en lösenordshanterare. En lösenordshanterare låter dig skapa och använda de starkaste lösenorden utan att behöva memorera dem.

Men är lösenordshanterare verkligen en säker plats att lagra sådana känsliga uppgifter som dina lösenord? Vi täcker detta och några andra frågor nedan. Kolla på dem!

Skaffa Safe Password Manager nu

Prova Passwarden, en pålitlig lösenordshanteringslösning som håller dina mest känsliga data säkra
Är lösenordshanterare säkra
Som Ron Culler, chef för teknik och lösningar på ADT Cybersecurity, "Lösenordshanterare är säkra och mycket säkrare än att inte använda en". I synnerhet uppmuntrar lösenordshanterare hälsosam säkerhetshygien, vilket innebär att du har unika och komplexa lösenord för varje konto du äger.

När det bara fanns ett dussin lösenord att komma ihåg under de tidiga dagarna av internet kan det vara möjligt att bara räkna med ditt minne. Nuförtiden har vi dock mycket fler lösenord till sociala konton, internetbanker, e-postmeddelanden etc. Således är ett pålitligt verktyg utformat för att lagra och hantera lösenord oumbärligt.

På grund av en säker lösenordshanterare kan du göra varje lösenord starkt och unikt. Om du skyddar din lösenordshanterare med tvåfaktorautentisering lägger du till ännu mer säkerhet för att skydda dina data.

Om du fortfarande ställer en fråga Är lösenordshanterare verkligen säkra? Kan leverantören se mina uppgifter? Vi har goda nyheter för dig. Majoriteten av ledande lösenordshanterare, som Passwarden av KeepSolid, använder den så kallade "zero knowledge" -tekniken.

Nollkännesäkerhet innebär att även om du lägger till dina data i lösenordshanteringsappen har leverantören ingen möjlighet att läsa den. Således är dina lösenord och annan information helt privat och säkert och kan endast nås av dig. Informationssäkerhetschefen på cybersäkerhetsföretaget Tanium förklarade nollkunskapsteknik på följande sätt:
Nollkunskapsmodell gör lösenordshanterare riktigt säkra och det innebär tre försvar:

  • krypteringen av dina data
  • lösenordet till lösenordshanteraren som inte är lagrat i systemet (bara du vet det)
  • säkerhetsnyckeln
Alla dessa skyddar pålitligt lösenord och annan känslig information som du lagrar i en säker lösenordshanterare, som Passwarden av KeepSolid.

Varför är en lösenordshanterare säker

För att svara på frågan vad som gör en lösenordshanterare säker, låt oss ta Passwarden av KeepSolid som ett exempel:
Datakryptering
Stark datakryptering är det första och främsta kravet på en säker lösenordshanterare. Passwarden by KeepSolid tillämpar AES-256 och ЕС р-384 krypteringsprotokoll, vilket garanterar att dina lösenord och annan känslig information förblir skyddad.
Tvåfaktorsautentisering
2FA garanterar en extra säkerhetsnivå för ditt konto och därmed all information du lagrar i ditt säkra lösenordshanterares valv. Även om någon lär känna ditt huvudlösenord kommer de inte att kunna komma in på ditt konto, eftersom ett extra engångskod krävs för inloggning.
Alternativ för säker delning
När du behöver dela känslig information som dina lösenord med andra är det säkraste sättet att göra det att använda en säker lösenordshanterare. Att dela lösenord via andra verktyg som budbärare, e-post etc. kan läcka dina data och äventyra konton. En säker lösenordshanterare, på grund av sin krypteringsteknik, håller dina data skyddade när du delar den med andra.

Är det säkert att använda Google Password Manager?

Det kan inte förnekas att använda Google Chrome för att komma ihåg och autofyll dina lösenord kan vara ganska bekvämt. Men är lösenordshanteraren inbyggd i Google Chrome verkligen säker? Kort sagt kan svaret vara "typ av säkert", men inte helt. Det finns goda skäl att undvika att använda denna webbläsartjänst. Här är vad du behöver tänka på:

Googles lösenordshanterare begränsar dig till endast webbläsaranvändning
Om du använder Google Chrome som huvudlösenordshanterare begränsar detta dig inte bara till Googles ekosystem utan begränsar dig också till webbläsaranvändning. Men vad händer om du vill komma åt dina lösenord på din telefon eller om du inte använder Google Chrome på alla enheter du har? Eller vad händer om du behöver dela dina känsliga uppgifter säkert med andra? Du skulle inte kunna göra det med Googles lösenordshanterare.

Om du använder Google Chromes inbyggda lösenordshanterare kan du alltså bara använda det i Google Chrome.

"Big Brother" -frågan
Tänk på detta: är Google ett säkerhetsföretag? Uppenbarligen är svaret Nej. Google är ett vinstdrivande företag som tjänar pengar på dina data, som att sälja annonser till exempel. Även om det är osannolikt att Google kommer att använda dina lösenord, är det bättre att överlåta dina känsliga uppgifter till ett företag som är helt fokuserat på säkerhet som ger en riktigt säker lösenordshanterare, som Passwarden av KeepSolid.
Vad är den bästa säkra lösenordshanteraren
Vi rekommenderar Passwarden av KeepSolid. Den här säkra lösenordshanteraren skapades av experter inom cybersäkerhet med stor erfarenhet.

Här är vad den erbjuder dig:
Högsta säkerhet
Passwarden använder krypteringsalgoritmen med den starka 256-bitarsnyckeln. Detta säkerställer att all din privata data förblir otydlig vad som än händer.
Enkel och säker lösenordshanterare
Förutom att erbjuda oöverträffat skydd av dina data är Passwarden mycket bekvämt och enkelt att använda.
Lagring för alla digitala poster
Lagra vilken känslig information du vill: kreditkort, bankkonton, säkra anteckningar, Wi-Fi-lösenord, inloggningar och mer - allt på ett ställe, i Passwarden Vault.
Stöd över plattformen
Säker lösenordshanterare Passwarden stöder alla större plattformar och webbläsare: macOS, Windows, iOS, Android, Chrome, Edge, Opera, Firefox och kommer också som en webbapp, så att du har tillgång till dina data när du behöver.

Prova Best Safe Password Manager

Försök med Passwarden nu för att se till att dina lösenord och känsliga data är 100% säkra
Made on
Tilda